27.04.2022

Vuneni tepisi - zašto su toliko skupi i koja je najbolja alternativa

Pored činjenice da je jako kvalitetan i izdržljiv, vuneni tepih deluje veličanstveno i svakoj prostoriji daje tonove glamura.

14.04.2021

Top 9 najkultnijih filmskih tepiha ikada

Kada je reč o kreiranju prave atmosfere jednog filma, filmska postava je od krucijalnog značaja. Bez obzira da li je reč o kafe baru u TV seriji "Prijatelji" ili o kuli u filmu "Povratak u budućnost".

08.02.2021

Puzanje smanjuje rizik od astme kod male dece

Puzanje smanjuje rizik od astme kod male dece - pokazuje najnovija studija naučnika sa PERDJU Univerziteta iz SAD.

31.08.2020

Kako vam tepisi mogu pomoći da prodate ili iznajmite stan za više para

Nezavisno od toga da li imate stan koji želite da iznajmite ili prodajete svoj stan da biste kupili lepši, veći ili novi, sigurno je da želite da dobijete najbolju moguću ponudu za svoju nekretninu. 

28.02.2020

Kako transformisati dom uz pomoć tepiha?

Nadamo se da nas nećete optužiti odmah da preterujemo, ali tepisi zaista jesu jedan od najvažnijih, možda i najvažniji deo uređenja jednog doma. 

18.12.2018

Tepisi kroz istoriju

Tepih (der Teppich) je jedna od nemačkih reči koju koristimo u svakodnevnom govoru, a označava tekstilnu oblogu za pokrivanje podova, a u nekim kulturama i zidova.

03.10.2018

Orijentalni tepisi

Izraz "orijentalni tepisi" se  koristi za tepihe ručno izrađene tradicionalnim tehnikama u oblastima Anadolije (Turska), Persije (Iran), Avganistana, Belukistana, Turkmenistana, Kavkaza, Indije, Kine, Pakistana i delom Balkana (Rumunija).

30.05.2018

Vrste tepiha i njihov kvalitet

U ovom tekstu možete pročitati osnovne karakteristike nekih vrsta tepiha i na osnovu toga izabrati kvalitet koji odgovara vašim potrebama i mogućnostima.

23.02.2018

Dolazak tepiha na evropski kontinent

Tepihe su u Evropu doneli Krstaši sa svojih pohoda po Istoku, krajem XI veka. Od tog vremena u Evropi počinje da se razvija lokalna proizvodnja tepiha u manufakturama.

12.01.2018

Tepisi danas

Skupe ručno rađene tepihe od prirodnih materijala danas su gotovo u potpunosti potisnuli mašinski, serijski rađeni tepisi.

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing