Kako transformisati dom uz pomoć tepiha?

  • 28.02.2020
Kako transformisati dom uz pomoć tepiha?

Nadamo se da nas nećete optužiti odmah da preterujemo, ali tepisi zaista jesu jedan od najvažnijih, možda i najvažniji deo uređenja jednog doma. 

Tepisi pružaju udobnost, sigurnost i omogućavaju da se različiti delovi enterijera spoje u jednu celinu. 

Lusteri, tapete, umetničke slike… sve su to akcentni detalji koji mogu da pridodaju mnogo toga, ali ništa nema toliko uticaja na atmosferu i izgled jedne prostorije koliko jedan tepih. Tepih ima moć da jednu običnu, možda i pomalo dosadnu sobu pretvori u raskošnu ili dekorativnu,  a da istovremeno da osećaj topline i prijatnosti. 

Ukoliko vam je cilj da uložite u stan i na taj način mu povećate cenu, radi prodaje ili za na primer izdavanje stanova, ulaganje u tepihe je možda i najpametnija investicija jer momentalno daje sasvim novi utisak o prostoru u kojem se nalazi.

Kako kombinovati tepih sa nameštajem?

Dobra pozicija, odnosno veza između tepiha i nameštaja je neophodna ako želite da savršeno uklopite tepihe u svoj dekor. Pravilo koje dobro funkcioniše i koje bi trebalo da imate na umu prilikom izbora tepiha jeste da bi trebalo da odaberete tepih savršene veličine kako biste na njega mogli da postavite svoj nameštaj. Tepih se najbolje uklapa ukoliko su svi nogari od nameštaja na samom tepihu (ovde se misli na stolove, sofe i nameštaj za sedenje generalno). Ako bilo ko vuče ili premešta nameštaj, tepih se ne sme presavijati. Ako nemate puno prostora u svojoj sobi, onda možete uzeti tepih srednje veličine i na tepih možete staviti samo prednje nogare od nameštaja. 

Kakve tepihe birati za koje sobe?

U velikoj ponudi tepiha na raspolaganju vam je izbor najrazličitijih stilova: tepih koji odaberete može biti izrađen u tradicionalnom, ali i modernom stilu. Odabir stila može napraviti veliku razliku i zavisi od utiska koji želite da postignete. 

Za spavaću sobu kupite prostirku velike površine u umirujućoj boji. Ukoliko želite da kad ustanete iz kreveta priuštite sebi poseban osećaj pod nogama, odlučite se za čupave (Shaggy) tepihe

Tepih velike površine upotpuniće mali prostor podjednako kao i veći. 

Dnevni boravak je najvažnije mesto u domu, pa ga treba dobro urediti. Kupite veličanstvenu vunenu prostirku i uklopite je u svoju dnevnu sobu. 

Za trpezariju ili hodnik preporučujemo da se raspitate za tepihe koji se lakše čiste jer ove prostorije važe za najprometnije u domu. 

Slojevito uređenje poda za poseban efekat

Slojevito uređenje poda, tepisi u slojevima: ukoliko se odlučite za dekoraciju poda sa više tepiha u slojevima, to ne mora da znači da se odlučujete da soba koju uređujete dobije samo atraktivan izgled, već postoje i mnoge druge prednosti kod upotrebe slojevitih podnih obloga: sa jedne strane, postižete više udobnosti, vašim nogama će sigurno prijati ovo slojevito uređenje. Sa druge strane, ako imate  stari tepih koji ste planirali da zamenite jer se isflekao, oštetio ili slično, na ovaj način ne morate da kupujete novi tepih, već možete da kupite mali tepih i da sakrijete mrlju i površinu tako što ćete mali tepih postaviti preko primarnog starog tepiha. Ovo slojevito uređenje se takođe koristi za omogućavanje dodavanja živopisnih boja u sobi. Slojeviti tepisi predstavljaju jedan od najnovijih trendova i omogućava vam da se poigravate sa bojama i materijalima, ali i da stalno menjate uređenje u sobi i na taj način da date neverovatan izgled vašem domu.

Kolačiće upotrebljavamo kako bi ova web stranica radila pravilno i kako bismo bili u stanju da vršimo dalja unapređenja stranice sa svrhom poboljšanja Vašeg korisničkog iskustva, kako bismo personalizovali sadržaj i oglase, omogućili značaj društvenih medija i analizirali promet. Nastavkom korišćenja naših stranica prihvatate upotrebu kolačića.
  • Obavezni
  • Trajni
  • Statistika
  • Marketing